Tilgjengelighet av dokumenter

En enkel løsning til høyvolum-dokumenttilgjengelighet

Skrevet av: 
AbleDocs
28. februar 2022 fra Skandinavia

En oversikt

Ifølge Nordens Velfærdscenter, står det i de skandinaviske landenes ulike lovgivninger omhandlende handicap, at folk med handicap skal inkluderes i samfunnet og gis de samme rettighetene som folk uden handicap. Alt imens adskillige, synlige handicap understøttes af tiltag som kørestolsramper, er det ofte, at den digitale tilgængelighed ikke inkluderer folk med usynlige handicap. Usynlige handicap kan være fysiske, mentale og nevrologiske som ikke er synlige for offentligheten, så som autisme, ordblindhet, analfabetisme, blindhet osv.

Fordomme mot usynlige eller skjulte handicap afskrækker folk med handicap fra at italesætte deres tilgængelighedsbehov. Ellers kan det være, at de frykter diskriminering på baggrund af deres handicap, på trods af at ethvert individ har ret til at være en del af samfundet, på lige fod med andre, og til at gøre brug af sine demokratiske rettigheder uafhængigt af hvad man evner.

Dokumenter som udsendes af virksomheder og organisationer, der ikke er universelt tilgængelige, anses som værende diskriminerende over for personer med handicap.

Tilgængelighedens effekter

Vi har brug for et paradigmeskift i forhold til de udfordringer, som mennesker med handicap oplever, i form af digital tilgængelighed. Ved at skifte vores fokus fra individets sociale problemstillinger, til problemstillinger, der vedrører krænkelse af menneskerettighederne.

Universel dokumenttilgængelighed fremmer sosial inkludering og gir like muligheter til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Ved at tilbyde tilgængeligt indhold, kan folk med handicap genvinde sin selvtillid og uafhængighed. Personer med nedsatt funksjonsevne har vanskelig for å forstå store dokumenter, som f.eks. regninger og kontoutskrifter. Tilgængeligt indhold ville overflødiggøre den krænkelse af privatlivet som sker, når disse personer med handicap skal bede andre om at læse dokumentet.

Tabte inntekter

Det er desværre ikke ualmindeligt, at folk med handicap modtager utilgængelige dokumenter. 10% av befolkningen lider av en eller annen form for lesehandicap. De virksomheder og organisationer, der anvender utilgængelige dokumentløsninger, taber i sidste ende penge, da disse dokumenter ikke er letforståelige for alle og enhver.

Hvis man for eksempel ekskluderer månedlige opgørelser, så rapporterer realkreditinstitutter, at kun 18% af deres digitale indhold rent faktisk ses. Hvis indholdet er utilgængeligt for folk med handicap, er det muligt at kun 8% af bankens kunder tilgår indholdet, da op til 10% af kunderne muligvis ikke kan se indholdet.

Virksomheder, der ikke tilbyder digitalt tilgængeligt indhold, risikerer også at blive retsforfulgt på baggrund af diskrimination.

Hvordan AbleDocs kan hjelpe deg

Omdan regelmessige og tilbakevendende dokumenter, så som brever, opgørelser, regninger, kontoudtog, klientnotifikationer, pas, kontrakter, osv. til WCAG 2.1 AA og PDF/UA (ISO-14289-1) - og dermed til universelt tilgjengelige og kompatible dokumenter med AbleDocs' ADStream.

ADStream er en automatisert API basert på maskinlæring, som integrerer dokumenter med enhver eksisterende organisasjons arbeidsflyt, for å optimere den digitale tilgjengeligheten, uten å omstrukturere eller endre håndteringen av dokumentene.

Filer og dokumenter skannes og konfigureres når de behandles via ADStream, og valideres og testes deretter for å sikre deres lesbarhet, brukbarhet og kompatibilitet. Den API-synkroniserte filen overfører og sender deretter de tilgjengelige filene tilbake inn i systemets arkitektur.

ADStream forstår semantikk, struktur, innholdsposisjonering, skrifttyper, skriftstørrelser, billedspråk osv. bak den digitale tilgjengeligheten, og kan raskt og programmatisk behandle milliarder av tegninger og dokumenter. ADStream kan håndtere et ubegrenset antall PDF-sider hver eneste dag, med sin skalerbare og automatiserte behandlingskapasitet.

ADStream fjerner ikke bare behovet for den manuelle prosessen og minimerer kostnadene samt de tidkrevende prosessene. Ved å standardisere den tilgjengelige informasjonen beskytter ADStream også bedrifter og organisasjoner - som regelmessig sender store mengder dokumenter - mot rettsforfølgelse, og garanterer at dokumenthåndteringen er lovlig.

Hvis du vil vide mere om ADStream og andre af AbleDocs' produkter, kan du besøk vår webside eller kontakt meg på min e-post pkhornung@abledocs.com.

Tilbake til toppen

Du kan også være interessert i: