Zugänglichkeit von Dokumenten

WCAG, PDF/UA oder PDF/A - Welcher Standard kann auf PDF angewendet werden?

Geschrieben von: 
AbleBot
am 1. September 2020 von Kokkedal, Dänemark

Das größte Problem ist, dass sowohl Web-Inhalte als auch PDF-Dateien die WCAG 2.2-Standards auf AA-Niveau übertreffen können. Problemet med WCAG-standarden i forhold til PDF-filer er dog, at "W" står for "Web" og "G" for "Guidelines", så den er både meget HTML-orienteret og giver med retningslinjer ikke mange muligheder for fysisk at teste PDF-filer.

Her kommer PDF/UA til sin ret, der er en teknisk ISO-standard specifikt til at opnå tilgængelighed i PDF-filer, så lidt firkantet er PDF/UA den tekniske ækvivalent til WCAG for PDF, da de begge bygger på samme principper. Derfor anbefaler vi altid alle offentlige myndigheder at forlange PDF/UA-konformitet af værktøjer og leverandører, da det giver jer den eneste reelle mulighed for at teste PDF-filer efterfølgende og samtidig en langtidsholdbar løsning baseret på en ISO-standard.

Man kann eine Vielzahl von PDF-Filern erstellen, wenn man weiß, dass der PDF/A-Standard, der ISO-Standard für die Langzeiterzeugung im PDF-Format, überholt ist. Der findetes adskillige undervarianter af PDF/A, men koncentrerer vi os om PDF/A-2 findes der tre undervarianter:

PDF/A-2b: "b" steht für "basic" und besagt, dass der PDF-Filmblattausdruck eine korrekte Erweiterung des Originaldokuments sein muss und dass das Format den Auszug der verschiedenen Seiten von a bis z enthalten kann.

PDF/A-2u: Skal som "b" varianter være en korrekt gengivelse af originalt dokument, men tekst/skrifter skal samtidig være inkluderet i unicode format.

PDF/A-2a: Skal som "u" have tekst/skrifter inkluderet i unicode format men samtidig også være et struktureret dokument (tagget).

Wenn eine vollständige PDF-Datei PDF/A überlagert, kann sie auch die "a"-Variante überlagern, da die überlagerte Struktur auf der logistischen Struktur basiert.

Hvis der er eksterne afhængigheder i en PDF-fil, som f.eks. JavaScript eller udfyldelige formular, kan den tilgængelige PDF dog ikke overholde PDF/A-standarden, da eksterne afhængigheder ikke er tilladte i PDF/A konforme filer.

Så kort opsummeret:

  1. Mit den neuen PDF-Filern kann ALTID den PDF/UA-Standard überholen
  2. Tilgængelige PDF-filer KAN også overholde PDF/A-2a, hvis der ikke er eksterne afhængigheder
  3. PDF/A-2b kann ALDRIG som i NOGENSINDE bruges till at måle tilgængelighed i en PDF.
Zurück zum Anfang

Das könnte Sie auch interessieren: